Berent Folkerts MansensGeertje Berends

Berend Berends Mansens

f a m i l y
Children with:
Catharina Klaasens (Trijntje) Bloothooft

Children:
Grietje Mansens
Berend Berends Mansens
 • Born: 24 OCT 1798, Hamdijk
 • Married to Catharina Klaasens (Trijntje) Bloothooft
 • Died: 1869, Bellingwolde

  Trijntje Bloothooft en Berend Mansens trouwen in Bellingwolde. Direct na het huwelijk verklaren Berend en Trijntje vier kinderen van het vrouwelijk geslacht te erkennen als hun vier dochters Geertje, Grietje, Berendina en Klasien; moeder Grietje Mulder woont in de Rijp en geeft toestemming per notariŽle akte; de echtelieden verklaren niet te kunnen schrijven.

  Ze kreeg op 18 jarige leeftijd in Amsterdam (maar geboorteakte is niet aanwezig) haar eerste kind (vader onbekend), wellicht thuis bij haar oudere zus Diewertje. Het kan haast geen toeval zijn dat de man van Diewertje, Jan Koerts, uit het Groningse Scheemda en Berend Mansens uit het nabijgelegen Hamdijk (gem. Nieuwe Schans) afkomstig waren. Of de gewettigde kinderen die voor het huwelijk geboren zijn echter ook van Berend Mansens zijn is uiteraard onbekend.

  Berend werd niet opgeroepen voor de militie, maar zijn signalement is bekend:
  lengte: 1 el 6 palm 5 duim en 0 streepen, aangezigd: vol, voorhoofd: rond, oogen: blauw, neus: ordinair, mond: klein, kin: rond, haar: blond, wenkbrauwen: idem, merkbare kentekenen: geene.

 • Generated by GreatFamily 2.2 update 2